AYVALIK ŞİRİNLER KREŞ ve GÜNDÜZ BAKIM EVİ,
2012 yılı Kasım ayında hizmet vermeye başlamıştır.
Kreşimizde iç donanımdan dış donanıma yer döşemesinden Eğitimde kullanılan materyallere kadar her şey özenle seçilmiş olup çocuklarımızın sağlığı, güvenliği ve Eğitimleri düşünülerek düzenlenmiştir.
Kreşimiz tam gün ve yarım gün olarak hizmet vermektedir. Hafta içi beş gün açık olup hafta sonu kapalıdır. Gün içinde çocuklarımıza sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikinde kahvaltısı verilmektedir.
AMACIMIZ
Yaşamın ilk altı yılının kişilik gelişiminin temelini oluşturduğu bilinciyle; iç disiplini geliştirmiş, kendine güvenen, sorumluluk taşıyabilen, yaratıcı, kendisiyle ve çevresiyle barışık, doğa ve İnsana duyarlı, geleneksel değerlerimiz ile evrensel değerlerin farkında bireyler yetişmesine katkı sağlamaktır.
EĞİTİM FELSEFEMİZ
Çocukların en doğal dili, gelişimlerinin ve büyümelerinin temeli olan oyun merkezlidir. Çocuklarımızın bireysel farklılıkları olduğu bilinciyle programlarımız Çoklu Zeka Kuramı ve Etkin Öğrenme İlkelerine göre düzenlenmektedir.
ÖZEL AYVALIK ŞİRİNLER KREŞ ve GÜNDÜZ BAKIM EVİ
KREŞ SEÇERKEN
Doğru ve uygun KREŞ seçimi, ailelerin en büyük sorunlarından biridir. Çünkü bu seçimde çocukların güvenliğinden beslenmesine, hijyen koşullarından verilen eğitime kadar bir çok etken rol oynamaktadır. Bu yüzden ailelerin seçimlerini yapmadan önce nelere dikkat etmeleri gerektiklerini şu şekilde sıralayabiliriz.
Ön Bilgi Toplanması; KREŞE gitmeden önce telefonla, yaş grupları, çalışma saatleri, tatiller,ruhsat, ve adres bilgilerini alabilirsiniz.
İlk Ziyaret: Randevulu yada akşam ve hafta sonu ziyaretlerinden kaçınmanızı, ilk ziyaretinizi, yanınızda çocuğunuz olmadan ve randevusuz gerçekleştirmenizi öneririz. Göreceğiniz ortam ve personelin size davranışları sizin KREŞ hakkında az çok fikir yürütmenizi sağlayacaktır. Unutmayın ki KREŞ de evimiz gibidir ziyaret saatinizde o an yemekten çıkmışlarsa mutfağın dağınık olması kadar doğal bir şey yoktur. Bu durumları da göz önünde bulundurmalısınız. Gördüğünüz eksikliği yetkili kişi ile paylaşabilir ve size vereceği cevabı değerlendirebilirsiniz.
Yönetici ve Personel Bilgileri; Bu konu bir KREŞ te en öncelikli konudur diyebiliriz.
bir KREŞ te,
iyi bir işletmeci, iyi bir eğitimci iyi öğretmenler,iyi aşçı ve iyi hizmetliler olması kreşin olmazsa olmazlarıdır.
Bir kreş e gittiğiniz zaman yöneticinin orada bulunması, sorunlarınızı dinlemesi, sorularınıza içtenlikle ve açıklayıcı bir şekilde cevap vermesi çok önemlidir. Yönetici çocuklarınızla doğru ilişkiyi samimiyetle kurabilmeli, personeliyle ilişkileri sağlam olmalı,ekip çalışmasına önem vermeli, velilerle yakın ilişkiler kurmalıdır.
Personel gerekli eğitim düzeyinde, çocuklarla alakalı ve sevgi dolu olmalıdır.
Çevre Etkenleri; Kreşin dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı yeteri kadar emniyet ve güvenlik donanımına sahip olmasına dikkat edin. Mümkünse okulun trafiği yoğun olan, oyun alanlarında egzoz gazını soluyacakları gürültü kirliliği bulunan caddelerde olmamasını tercih edin.
Binanın Genel Koşulları; Kreşin dış görünüşü temiz ve bakımlı olmalı, binada yangın merdiveni, söndürücüler ve yangın alarm sistemi bulunmalıdır.
Dış Mekanlar; Kreşin dış mekanları okuldaki çocuk sayısına ve açık hava saatlerine paralel olarak belli bir büyüklüğe sahip olmalıdır. Bahçedeki oyuncaklar temiz, bakımlı ve çocukların yaş gruplarına uygun olmalıdır.
İç Mekanlar;Kreşin İç mekanı her şeyden önce temiz olmalı, çocuğa rahatça ve güvenle hareket imkanı verecek uygun büyüklüğe sahip olmalıdır.İyi ısıtılıyor olmalıdır.
Kreşte sınıflarda veya iç mekanın uygun alanlarında evcilik köşesi, el becerilerini ve yaratıcıklarını geliştirebilecekleri faaliyetler için düzenlenmiş sanat köşesi, kitap köşesi, geliştirici oyunlar için serbest oyun köşeleri, kukla kösesi, oturma alanları, kaba motor becerilerini geliştirmeye yönelik beden eğitimi köşeleri ve müzik köşeleri olmalıdır.
Malzemeler; Araç gereçlerin çocuk sayısı ve gelişim düzeyine uygun, bakımlı, temiz, sağlam, eksiksiz olmaları önemlidir. Çocukların kişisel eşyaları için ayrılmış etiketli dolaplar olmalıdır. Çocukların yaş ve gelişimsel özelliklerine göre çeşitlendirilmiş, yeterli miktarda oyun ve etkinlik malzemeleri bulunmalı ve çocukların erişebilecekleri biçimde yeMutfak ve Yemek; Hijyen kurallarına uygun olmalı, sağlıklı beslenme sağlanmalı, beslenme saatlerine dikkat edilmeli ve yemeklerin çocukların beslenme ihtiyacına uygun olarak çeşitlendirilmiş olmasına, okulda pişirilmesi konularına özen göstermelidir. Yemek listeleri ailelere düzenli olarak ulaştırılmalıdır. (öğlen saatindeki ziyaretlerinizde yemeklerden tatmak istediğinizi çekinmeden belirtin).
Tuvalet ve lavabolar; Çocukların fiziksel özelliklerine göre düzenlenmiş olmalı, kaygan zemin olmamasına dikkat edilmeli ve mutlaka çok temiz olmalıdır.
Uyku Odaları; Çocuğun dinlenme zamanını en rahat şekilde geçirebilmesi için tasarlanmış sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan, uyku odaları olmalıdır.
İşleyiş; Kreşin bir felsefesi ve uyguladığı yazılı bir sistemi olması gereklidir. Bu felsefenin sizin görüş ve beklentilerinize uygunluğu önemlidir. 0-6 yaş grubunun öğrenme sistemi, somut, aktif, keşfe ve deneye dayalıdır. Akademik ve çocukları zorlayacak yaklaşımlardan ve beklentilerden kaçınılmalıdır .Günlük plan, çocukların, küçük kas, büyük kas, zihinsel, bilişsel ve sosyal gelişimine ait çalışmaların tümünü birden ve dengeli olarak içermelidir.
Eğitim Planı(Müfredat) Eğitim planı, çocukların bireysel gelişimleri, ilgi alanları ve gereksinimleri göz önüne alınarak hazırlanmış, çocuk gelişimi ilkelerine ve öğrenme biçimlerine bağlı, yazılı metinlerin işleyişinden oluşmalıdır. Öğrenme ortamı ve aktiviteler, bu programın felsefesine ve hedeflerine uygun olarak düzenlenmelidir.
İletişim;
Öğretmen-çocuk iletişiminde; öğretmenler çocuklarla iletişim kurarken göz seviyesinde bulunmalı, konuşma biçimleri sıcak ve sevecen olmalıdır. Öğretmenler çocukların gereksinimlerini anında yanıtlamalı, çocukların sınıf içi davranışlarında rahat, canlı ve neşeli oldukları gözlenmelidir.
Öğretmen-veli iletişiminde; öğretmenler, günlük olarak çocukların beslenme ve sağlık konularında, fiziksel ve ruhsal değişikliklerinde ailelere sözlü ve yazılı olarak bilgi aktarmalıdırlar. Ayrıca periyodik değerlendirme yapılarak, aileye gelişim düzeyi aktarılmalıdır.
Kurum-veli iletişimi; Kreş ve aile işbirliği içerisinde, çocuğun gelişimini olumlu yönde desteklemeli, yaşanan problemlerde birlikte çözüm üretebilmelidirler. Aileler, eğitim planı, işleyiş, program ve çocukları etkileyebilecek değişikliklerden kreş tarafından düzenli haberdar edilmelidir.
Kreş sizin personel ile diğer çocukların aileleri ile görüşmelerine olanak sağlamalı (buna engel olucu davranışlarda bulunmamalı) sizinde kreş ile ilgili problemleri gördüğünüz eksiklikleri idare ile paylaşarak idarenin size belirteceği mazereti çok iyi değerlendirip olumlu olumsuz düşüncenizi sonuç olarak bildirip yapıcı bir şekilde sonuca varmanız gerekmektedir.
Tüm bu soruların cevaplarını aldıktan ve emin olduktan sonra
kendinize şu soruyu sorun…
“Ben bu kreşe gitmek ister miydim”