Eğitim planları yıllık, aylık, haftalık ve günlük olarak hazırlanır. Planımız ünite konularını içerir. Planlar çocukların yaş, gelişim özellikleri, ilgi ve gereksinimleri dikkate alınarak hazırlanır. Amaç; çocukların bilişsel,dil,sosyal motor gelişimlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek ve desteklemektir. Eğitimde Montessori, High-scope ve Çoklu Zeka kuramlarının kendi eğitim felsefemize uyan ilkelerini kullanmaktayız.
ETKİNLİKLERİMİZ:
Güne merhaba, Oyun, Matematik, Makas Çalışması, Sportif Temel Beceri Çalışmaları, Anadili Etkinlikleri, Fen-Doğa Çalışmaları, Müzik, Sanat Etkinlikleri, Kavram Çalışması, Hamur Çalışması, Okuma-yazma Hazırlık çalışmalarını içermektedir.
Davranış eğitimimizi belirlerken, çocuklarımızın bireysel ve grup özellikleri, sosyal gelişim açısından gözlenen gereksinimler dikkate alınmaktadır. kazandırılması amaçlanan davranışlar "GÜNE MERHABA" bölümümüzde sohbet, drama ve öykü anlatma şeklinde çalışılır. Amacımız sosyal gelişimde olumlu davranış sergileyebilme, kurallara uygun davranabilme konuşulan konu ile ilgili olarak kendi görüşlerini söyleyebilme, kendiliğinden sorumluluk alma, başkalarının konuşmalarını dinleme, yaşıtlarıyla ve yetişkinlerle olumlu ilişkiler kurabilme, kendisini karşıdakinin yerine koyarak duygularını paylaşabilmesini sağlamaktır. Davranış eğitimi konularımızda;" Okulumuzun kuralları","Evimizde uymamız gereken kurallar","Sağlıklı beslenme ile ilgili neler yapmalıyız?","Dış mekanlarda nasıl davranmalıyız" gibi ana başlıklar altında toplanmıştır.
ANADİLİ ETKİNLİKLERİMİZ
Şiir, tekerleme, parmak oyunu, bilmece, kitap okuma, fıkra ve atasözü içeriklidir. Çocuklarımızın gerek bireysel gerek grup gelişim özellikleri gözönüne alınarak yaş düzeylerine uygun dil gelişimi ve bilişsel gelişim becerilerini kazanmalarını amaçlamaktadır. Anadili etkinliklerimizin içeriği dışında da kitap okuma faaliyetlerimiz bulunmaktadır.
SANAT ÇALIŞMALARIMIZ
Proje, ipucu çalışmaları,olay tanımlama,resim tanımlama,resim tamamlama, tipleme çalışmaları, kesm, boyama, yırtma- yapıştırma ve hamur çalışmaları şeklinde değişik haftalarda planda yer alır. Sanat çalışmalarımız içinde yeralan proje çalışmalarımız; belirlenmiş olan aylık meteryalimiz ve diğer artık meteryaller kullanılarak uygulanmaktadır. Öncelikle belirlenmiş olan aylık meteryal boyut, şekil,renk gibi özellikleri bakımından incelenir. Proje çalışmamızda başkalarının konuşmalarını dinleme, konuşulan konu ile ilgili kendi görüşlerini söyleme, grup içinde işbirliği yapma, kendiliğinden sorumluluk alma, düzeyine uygun sorumlulukları yerine getirme, kurallara uygun davranma, gerektiğinde bazı araç gereçleri ortaklaşa kullanma, etkinlik için gerekli zamanı amacına uygun kullanma, gerektiğinde çevresindeki arkadaş ve öğretmenlerden yardım isteme ve aldığı yardımı kullanarak etkinliği sonuçlandırma amaçlanmaktadır.Proje çalışmasında çocuklar çalışılan zemini ortak olarak kullanılır. Çalışmaya başlamadan önce çeşitli türde atık meteryaller (ip,kumaş,şişe,kapak vs) hazırlanmakta, ortak kullanımı desteklemek için çocukların paylaşımını sağlayacak sayıda meteryal kullanılmaktadır.( örneğin;5 çocuk için 3 makas kullanmak)
DENEYLERİMİZLE
Çocuklarımız gözlem yapabilme, problem çözebilme araştırıcı yönlerini destekleyebilme, belli durumlarla ilgili neden-sonuç ilişkilerini kurabilme, verilen olayın meydana geliş sırasını, nedenlerini ve sonuçlarını söyleyebilmeyi amaçlamaktayız.
MÜZİK ÇALIŞMALARIMIZ
İletişim, farkında olma ve dil gelişminde;şarkı söyleme sırasında göz kontağı, dikkatini müziğin ritmine yoğunlaştırabilme, şarkı dinleyebilme, sesleri ayırt edebilme, dili kullanma yeteneğini geliştirebilme, yeni sözcükler kazanabilmeyi hedeflemektedir. Motor gelişiminde ise müzik aletlerini kullanarak el göz koordinasyonunu sağlayabilme, müzik eşliğinde vücudu koordineli bir şekilde kullanabilme, hareket becerisi kazanabilme, müziğin ritmine uygun hareketler geliştirmesini sağlar.
Müzik derslerimiz iki nota ile başlayıp giderek artan nota ve kavram bilgilerini, müzik yazısında kullanılan çeşitli işaretleri, solfej ve oyunlarla öğretmeyi amaçlamaktadır.